Ketobröd

Limpan jag gjorde i förrgår är slut. Men eftersom det var så lätt så tänkte jag att jag slänger ihop ett par till. Jag gjorde dock 2 limpor den här gången men ändrade om receptet lite och jag fullkomligt älskar det. Så gott med smör och en stark ostskiva på. Ja nu är det ju inte alla dom äter mjölkprodukter men det gör vi här hemma.

Dessa limpor är alltså en variant på receptet från Camillas nötfria LCHF-bröd hos Dietdoctor.com

  • 12 ägg
  • Ca 300 g riven ost (Cheddar idag men funkar med vad som)
  • 100 g smält smör
  • 2,5 dl pofiber
  • 4 msk fiberhusk
  • 6 tsk bakpulver

Är du inte lika nojig över kolhydraterna som jag kan du ju ha lite frön och nötter om du vill i smeten också.

Blanda de torra ingredienserna för sig. Riv osten och smält smöret. Blanda äggen med osten och rör sedan ner smöret i ägg-/ostblandningen innan du rör ner resten så att allt blandas.

Smöra/olja och bröa 2 limpformar alt. Klä med bakplåtspapper. Jag gillar att ha frän i botten men det går bra att bröa med pofiber.

Fördela i två limpformar och grädda i ca 35 min i mitten av ugnen på 175 graders värme.

De är supergoda men ät inte för många då kan du bli lite gasig i magen. 😉

Ketobröd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *