Japaninspirerad Ceviche med aioli

Antal personer: 3-4

Du behöver:

  • 400 Lax (använde mig av lax i ojämna bitar från Willys)
  • 2 tomater
  • 2-3 salladslökar
  • Japansk soja
  • Olivolja/annan olja
  • 1 kruka koriander
  • Sesamfrön gärna chilirostade

Man kan även jäkla på lime/citron och lite hackad chili om man vill innan man ställer in den i kylen. Det hade jag ingen hemma men blev hur gott som helst ändå.

Så här gör du: 

Skär laxen och tomaterna i små kuber, eller den storleken du vill ha. Skär ner salladslöken. Häll på soja och lite olja efter smak. Låt stå 10-15 minuter beroende på hur du vill ha laxen. Jag gillar den kall så gärna i kylskåp med inget måste. När det är dags att äta strimlar du över en kruka (eller mer eller mindre) koriander och blandar ner. Så gott.

Tips: Servera med aioli, det blir en klockren kombination 😋

Japansk Ceviche

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *