Antal personer: 3-4
Du behöver:
- 400 Lax (använde mig av lax i ojämna bitar från Willys)
- 2 tomater
- 2-3 salladslökar
- Japansk soja
- Olivolja/annan olja
- 1 kruka koriander
- Sesamfrön gärna chilirostade
Man kan även jäkla på lime/citron och lite hackad chili om man vill innan man ställer in den i kylen. Det hade jag ingen hemma men blev hur gott som helst ändå.
Så här gör du:
Skär laxen och tomaterna i små kuber, eller den storleken du vill ha. Skär ner salladslöken. Häll på soja och lite olja efter smak. Låt stå 10-15 minuter beroende på hur du vill ha laxen. Jag gillar den kall så gärna i kylskåp med inget måste. När det är dags att äta strimlar du över en kruka (eller mer eller mindre) koriander och blandar ner. Så gott.
Tips: Servera med aioli, det blir en klockren kombination 😋