Ceviche

Jag blev så inspirerad av att prova cerviche efter en härlig bild på Insta häromdagen. Och som tur var så hade jag en bit Salmalax i frysen. Den blev över förväntan.

Till min behöver du:

  • Salmalax
  • Ett knippe salladslök
  • En grön chili
  • 2 tomater 🍅
  • 0,5 citron 🍋
  • Salt 🧂
  • Peppar
  • Koriander

Så här gör du:

Skär laxen och tomaterna i små kuber, eller den storleken du vill ha. Skär ner salladslöken och chilin. Pressa över citronsaft från en halv citron, salta och peppra. Låt stå 10-15 minuter beroende på hur du vill ha laxen. Jag gillar den kall så gärna i kylskåp med inget måste. När det är dags att äta strimlar du över en kruka (eller mer eller mindre) koriander och blandar ner. Så gott.

Tips: För att få upp fetthalten lite serverade jag med hemgjord majonnäs vilket blev toppen.

Ceviche

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *