Citronlax med blomkålsris och dillsås

Snabbmat när den är som bäst. Jag är inte överförtjust i lax egentligen men ibland blir det bara så bra. Det här är faktiskt en av mina favoriträtter just nu och givetvis kan man variera med vilka smaker man vill.

Du behöver:

  • Lax
  • Citron
  • Smör
  • Blomkålsris (Jag gillar Den frysta som Willys har)
  • Pinjenötter
  • Kryddor (Min favorit är koriander)
  • Creme fraiche
  • Majonnäs
  • Salt och svartpeppar

Gör så här: Salta och peppra laxen. Skiva citronen och läggen skivorna på laxen. In i ugnen 200 grader ca 20 min.

Under tiden rostar du pinjenötterna i en torr panna. Lägger dem åt sidan. Klickar i ca 50 g smör i pannan och fräser på blomkålsriset ett par minuter. Salta peppra och hacka ner en kruka koriander och pinjenötterna.

Såsen: Blanda ca lika delar créme fraiche och majonnäs och rejält med dill. (Torkad, färsk eller fryst spelar ingen roll.

Ät! Den här rätten går hem hos hela familjen! Bästa snabbmaten! Klart på 20 min. 😋

Citronlax med blomkålsris och dillsås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *