Chicken Nuggets

De här blev riktigt bra!

Du behöver:

  • Ca en kycklingfilé per portion
  • Kryddor (jag använde salt, peppar och lite panang gaj-mix från Spicemaster, men kör på vad ni vill 😉)
  • En påse riven mozzarella, ca 200 g till 4 filéer
  • Fiberhusk eller pofiber (Jag hade tyvärr bara fiberhusk hemma men tror det blir bättre med pofiber.
  • Parmesan
  • Ev torkad persilja/annan krydda

Kör ner kycklingen med salt, peppar och ev andra kryddor i matberedaren så du får en härligt kladdig smet. Vänd sedan ner mozzarellaosten så allt blandas ordentligt.

Sen river du parmesanen ca 1-2 dl efter smak och blandar med husken/pofiber, salt och persilja eller annat om du vill. Hör en nugget av kycklingsmeten och vänd ner i husk/pofiberblandningen. Jag penslade dem sedan lite med olja och vände ner dem i smeten igen.

Nu körde jag mina i en airfryer men de går precis lika bra att fritera dem på vanligt vis, steka eller köra dem i ugnen.

TIPS!

Det kan vara lite svårt med kryddningen. Gör en liten först som du steker ordentligt i panna och provsmaka. Behövs det mer salt? Vitlök? Chili? Eller vad du nu vill ha.

Till detta serverade vi olika dippsåser, aioli, chilimajjo och pepparmajonnäs tillsammans med grönsaksstavar och de gick hem hos barnen också. Så det blir garanterat fler gånger…

Prova!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *