Shakshuka

Jag hade aldrig hört talas om detta tidigare innan jag snubblade över det på google. 😉 Men jag blev tvungen att prova och det var så gott. Det finns en mängd olika recept på nätet så jag gjorde min egen lilla variant som kommer att göras fler gånger, helt klart. Till och med grabbarna gillade det. Rätten tillagas genom att du gör en tomatsås, knäcker ner ägg som får koka sig klara i tomatsåsen. I såsen har du givetvis i vad du själv gillar. Ät den som den är eller som ett gott tillbehör till exempelvis bacon eller bräckt skinka. Supergott.

Det här hade jag i min:

 • Smör
 • Färska hackade tomater + färdig salsa på burk (då den behövde ätas upp)
 • Lök
 • Grön chili
 • Vitlök
 • Salt
 • Svartpeppar
 • Ägg
 • Fetaost
 • Färsk koriander
 • Vatten

Jag fräste alla grönsaker i rejält med smör, fyllde på med lite extra vätska och smulade över fetaost och koriander innan servering.

Tanken var att jag skulle ha getost till men det hade jag tyvärr ingen hemma så det fick bli som det blev. Men du kan ju variera i det oändliga så du får den smaken du gillar bäst. Perfekt brunch!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *