Du behöver:
- Kycklingfilé/innerfilé (ca 1400 g)
- Smör
- Passerade tomater (en tetra/burk)
- Grädde (2-3 dl)
- Vitlök
- Örtagårdskrydda
- Salt
- Svartpeppar
Det här var så gott och så enkelt.. Jag hade en påse med innerfiléer och en påse med vanliga kycklingfiléer som jag skar i lika stora bitar som innerfiléerna.
1. Stek kycklingen i smör och krydda med lite salt och svartpeppar eller grillkrydda.
2. Lägg den stekta kycklingen åt sidan. Hacka vitlöken och fräs den i pannan, häll på passerade tomater och grädde. Låt koka upp och smaksätt med kryddorna.
3. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och låt de sjuda med och ta smak av såsen en stund.
Jag valde att servera blomkålsris som jag stekte med färsk hackad koriander och ännu mer vitlök. Ringla över lite pesto och njut.