Brieostpuffar

För att göra brieostpuffar behöver du Presidents brieost och eventuellt kryddor.

Det går att göra dessa i mikron men jag föredrar att höra dom i ugnen då man kan göra fler på en gång. Tar några minuter längre bara.

Jag hyvlar av det värsta av ”skalet” på osten skär dem i cm-stora bitar ca lägger på en plåt med bakplåtspapper.. Kryddar lite. Välj vad du är sugen på. Idag blev det grillkrydda här. Titta så den är utan socker. Annars brukar jag köra med örtsalt, peppar eller lökpulver exempelvis.. Prova! Jag lovar de är jättegoda!

2 svar på “Brieostpuffar”

  1. Jag har scrollat nätet lite och det verkar bara vara du som gör dessa i ugnen och det gillar jag. Vad använder du för gradtal och har du över och undervärme, varmluft? Hur lång tid tar det ca?
    Enligt de olika micro-recepten jag hittat så är det 1-2 minuter men det beror ju på att alla micros (heter det så i flertal) har olika effekt. en ugn inställd på x grader håller ju normalt sett ungefär rätt grad.

    1. Hej!

      Ja det är ju så mycket smidigare att göra dom i ugnen när man får plats med så mycket mer. Jag brukar använda ca 220 grader varmluft. Sen är det lite olika beroende på om ugnen är tillräckligt varm och hur stora bitarna är. Men på det stora hela brukar det ta ca 7-10 minuter. Men man får hålla koll mot slutet. 😁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *