Mandelmassa för Ketoaner

December är ju socker och ätandets månad. Vill man som jag då inte äta socker men ändå ha något lite mumsigt att snaska på till alla julförberedande aktiviteter så får man ju försöka hitta alternativ.

Jag har provat mig fram lite och hittat ett recept som jag gillar. Den här grundsatsen kan du sen välja att ha som den är eller smaksätta med vad du vill.

Du behöver:

  • 100 g smör
  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5-1 dl sötströ

Blanda ihop allt till en smet, för hand eller med elvisp eller matberedare väljer du själv. Angående mängden sötning så beror det lite på hur söt man vill ha den. Jag har gjort bollar och rullat dem i kakao exempelvis, då passade det bra med 1 dl sötströ eftersom kakaon kräver lite sötma. Men ska du ha den bara som den är tycker jag det blir lite för sött med 1 dl. Du får prova dig fram och se vad just du gillar..

Alternativa smaksättningar går ju att variera i det oändliga beroende på vad man är sugen på. Även goda att baka in med en nöt eller mandel och doppa i riktigt mörk choklad.

Mandelbollar med kakao

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *