Jessicakyckling

Kyckling är något vi äter mycket av här hemma men inspirationen saknades till måltidsförslag så jag rådfrågade en av mina bästa vänner om något gott och fick det här receptet av henne. Var det kommer ursprungligen ifrån har jag ingen aning om.

Du behöver:

  • 6 kycklingfiléer
  • 0,5 dl soja (gärna glutenfri)
  • 1 msk vinäger (jag har oftast bara vitvinsvinäger)
  • Ett knippe persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl grädde
  • 1 dl créme fraiche

Eftersom jag som vanligt har svårt att följa recept så missade jag persiljan då jag inte hade någon färsk sådan hemma. Så jag skippade den.

Gör så här:

Blanda allt utom mjölkprodukterna och marinera kycklingfiléerna i minst 10 timmar. Här blir det runt 20 timmar då de får ligga från igår.

När det är dags för matlagningen igen lägger vi över allt i en ugnsform och häller på grädden och créme fraiche tillsammans med marinaden. In i ugnen på 150 grader i 30-40 min.

Plocka upp filéerna och skär upp dem. Låt dem vila under lite exempelvis lite folie. Häll över såsen från formen i en kastrull och vispa ihop till en sås. Jag tyckte den var lite tråkig och ville piffa till den lite då jag gillar smaker. Detta resulterade i att jag klickade i lite grön currypasta i såsen och det blev så bra!!

Denna rätt kan ju varieras i det oändliga med smak på såsen och olika tillbehör. Kycklingen blir jättemör.

Till detta var det tänkt att vi skulle ha lite blomkålsris men det slutade med en enkel grönsallad då orken tröt.

Färgen blir ju inte jätteroligt så nästa gång blir det nog med lite fler färggranna grönsaker till kanske.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *