Jag älskar allt vad nötter och mandlar är, tyvärr för de är så enkla att överäta men någon gång ibland kan man väl få tänker jag.
Jag hade en påse ekologiska mandlar hemma och tänkte att det kan väl inte vara så svårt att få till ett par salta mandlar själv istället för att köpa färdiga… Eller rättare sagt så hade jag två påsar men den första blev bränd så den åkte rakt ner i sopporna. 🙈
Du behöver:
- Mandlar
- Vatten
- Salt
- Ev. Mer kryddor om du vill, här har jag använt lökpulver men funkar med det mesta man gillar ex. Kanel, kardemumma, chili, svartpeppar,
Koka upp 1 dl vatten + 2 tsk salt/100 g mandlar.
Rör ut saltet i vattnet och stäng av plattan. Häll ner mandlarna och låt dem sjuda ca 30 sekunder. Häll av vattnet och bred ut mandlarna på en bakpappersklädd plåt. Salta lite extra och krydda med vad du vill. Här använde jag lökpulver, så gott! In i ugnen 200 grader 5-10 min. Passa dem noga för det går fort mot slutet. Rör om då och då under tiden. Smaka av och känn att de blivit knapriga igen. Njut!!